Als fotograaf kom ik regelmatig op mooie locaties in Den Haag. Zo ook bij het Louwman museum. Ik heb hier eerder gefotografeerd tijdens een congres, klantendag, symposium en bij de introductie van een nieuw model van Mercedes Benz.

Net als vorig jaar ben ik gevraagd een verslag in foto’s te maken voor Magento. Magento is een e-commerce-platform van Adobe. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst komen gebruikers vanuit verschillende landen samen om kennis te delen.

Waar worden foto’s van dit evenement voor gebruikt?

Tijdens een event als deze valt er héél veel te fotograferen. Naast een plenair gedeelte in de theaterzaal zijn er andere ruimtes waar sprekers zijn en is er een plein waar sponsoren met een stand staan. Op een dag waar zoveel tegelijk gebeurt is het praktischer om met twee fotografen te werken. Dit evenement heb ik samen gefotografeerd met Emiel Lops. We kunnen er zo zeker van zijn dat alle sprekers erop staan. Ook worden er foto’s gemaakt van het inchecken, de stands, het publiek, de lunch, de borrel en allerlei details. Na het event lever ik zo snel mogelijk de foto’s af. De reportage werd in dit geval gedeeld op een Flickr pagina, hiernaast zullen foto’s te vinden zijn om de Social-media pagina’s en gebruikt worden voor de aankondigingen van de eerstvolgende bijeenkomst.

Hoeveel foto’s maak je?

Een veel gehoorde vraag. Hangt uiteraard van de bijeenkomst af maar op een evenement als deze kom je met twee fotografen al gauw op zo’n 2000 foto’s uit. Na het maken van de foto’s wordt een eerste selectie gemaakt. Van elke spreker wordt een aantal goede gekozen, zo ook van de overzichten in de zalen, de stands, details, buitenkant museum en de bezoekers. Deze selectie wordt per stuk bewerkt.

Kijk hier voor meer foto’s van andere evenementen o.a. in DenHaag. Of lees het blog over een event in Rotterdam