Transitie in de zorgsector

Als fotograaf kom je vaak op plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw naar binnen kan. Voor de Duits-Nederlandse Handels Kamer mocht ik een evenement in Rotterdam fotograferen. Het event ‘Transitie in de zorgsector’ vond plaats in het Erasmus MC. Professionals uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van het ziekenhuis gingen met elkaar in gesprek, er waren presentaties en een korte rondleiding door het gebouw.

Eventfotograaf

Voor mij de taak om een impressie te maken van de middag. Een deel van de foto’s wordt o.a. gebruikt op de website van DNHK. Opnames die ik maak zijn overzichtsfoto’s, alle sprekers vanuit verschillende hoeken en de bezoekers. Hiernaast schiet ik ook veel details zoals de aankleding, eten/drinken en bijvoorbeeld banners met het logo van de organisatie. Veel van dit soort foto’s kunnen later door de opdrachtgever ook gebruikt worden voor een aankondiging van een ander evenement. Als fotograaf kruip ik in de huid van de opdrachtgever om al die foto’s te maken waar direct of later behoefte aan is.

Technische uitdagingen voor de eventfotograaf

Tijdens een evenement zijn de lichtomstandigheden vaak niet ideaal. Als fotograaf moet je goed om kunnen gaan met weinig licht en ook met “lelijk” licht. Tijdens een evenement maak ik vaak gebruik van kleine losse flitsers die ik “off-camera” gebruik. Zo kan ik het licht naar mijn hand zetten. Doordat de flitser niet op de camera staat maar op een eigen statief, krijg je foto’s die natuurlijker verlicht zijn. Verder werk ik met professionele apparatuur waarmee ik kan fotograferen bij weinig licht. Aan het einde van deze dag was er een rondleiding door het ziekenhuis. Ik heb gebruik gemaakt van 2 camera’s met 2 verschillende objectieven, één met een telelens en één met groothoek. Ik kan hiermee snel afwisselende foto’s maken.

Kijk hier voor meer eventfoto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium en klantendag.