Voor een internationale organisatie, werkzaam in de logistieke sector, mocht ik als evenementenfotograaf hun driedaags evenement fotograferen. Het evenement vond plaats op verschillende locaties in Rotterdam. De organisatie lag in handen van MEB-Rotterdam.

Boottocht

Omdat bijna alle gasten van buiten Nederland kwamen werd als eerste een boottocht door de Rotterdamse haven gemaakt. Dit onderdeel startte aan het einde van de middag, hierdoor had ik mooi licht om vanaf het dek veel foto’s van de bruggen en gebouwen aan de Kop van Zuid te maken.

Nhow hotel Rotterdam

Het congres vond plaats in het Nhow hotel in Rotterdam. Het hotel heeft een aantal zalen waar zakelijke evenementen kunnen plaatsvinden. Deze ruimtes hebben veelal een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en er komt veel daglicht binnen. Hierdoor is het er fijn fotograferen. De andere locatie was het Wereldmuseum.

Eventfotograaf Rotterdam

Omdat ik al vele jaren evenementen fotografeer in Rotterdam en omgeving kom ik geregeld op dezelfde locaties terug. Door deze ervaring ken je de voor- en nadelen van veel ruimtes en kom je altijd met goed beeldmateriaal thuis.

Wat zit er in de tas van de eventfotograaf?

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee.

Bij deze opdracht was dat; Nikon D5, Nikon D850, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII.  Verder gebruik ik meerdere Profoto flitsers om met name de sprekers op het podium mooi uit te lichten. De Profoto A1 flitsers staan op een statief aan de zijkant van het podium en worden “getriggerd” met een Profoto Air-trigger. Naast alle fotoapparatuur neem ik ook vaak een laptop mee, tijdens dit event heb ik een aantal keren per dag wat foto’s geselecteerd en bewerkt. Deze beelden werden gebruikt voor de social-media pagina’s van de organisatie.

Ook een fotograaf nodig voor uw evenement, congres of symposium? Stuur me een berichtje, ik denk graag met u mee.