Voor Mercedes-Benz mocht ik laatst het interieur van hun nieuwe flagship-store in Den Haag fotograferen. Deze vestiging is de grootste showroom van Mercedes-Benz in Europa. Als interieurfotograaf kun je heerlijk uitleven in zo’n mooie ruimte.

Interieurfotografie

Veelal is het fotograferen van een interieur een hele uitdaging. Je hebt vaak te maken met kleine ruimtes waar ook nog eens “moeilijk” licht is. Met moeilijk licht bedoel ik dat er veel verschillend licht is. Een  lichtbron als led, tl, halogeen en daglicht geeft verschillende kleuren licht doordat ze hun eigen kleurtemperatuur hebben. Als je bijvoorbeeld een overzichtsfoto maakt in een ruimte met verschillende lichtbronnen krijg je op de foto een interieur met vaak rare kleuren. Ik werk dan ook vaak met eigen verlichting om de gehele ruimte dezelfde sfeer te geven. Hiernaast wordt elke foto in Photoshop uitgebreid bewerkt. Naast een kleurcorrectie worden ook alle lijnen rechtgezet en vertekening gecorrigeerd.

Architectuurfotografie

Naast de interieurfoto’s maak ik ook regelmatig foto’s van exterieurs. Opdrachtgevers zijn bouwbedrijven, architecten en vastgoedontwikkelaars.