Voor Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Den Haag mag ik als professionele fotograaf veel evenementen fotograferen. Onlangs was dit de nieuwjaarsborrel in de flagship store in het Forepark. Voor mij als fotograaf de opdracht om een sfeerimpressie te maken van de avond. De beelden worden gedeeld op hun website zodat de genodigden kunnen nagenieten van de avond.

Technische uitdagingen voor de evenementenfotograaf

Tijdens een evenement zijn de lichtomstandigheden vaak niet ideaal. Als fotograaf moet je goed om kunnen gaan met weinig licht en ook met “lelijk” licht. Tijdens een evenement maak ik vaak gebruik van kleine losse flitsers die ik “off-camera” gebruik. Zo kan ik het licht naar mijn hand zetten. Doordat de flitser niet op de camera staat maar op een eigen statief, krijg je foto’s die natuurlijker verlicht zijn. Verder werk ik met professionele apparatuur waarmee ik kan fotograferen bij weinig licht. De sensor van de camera geeft nog steeds hele mooie beelden bij gebruik van een hoge ISO.

Fotograferen op een evenement

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

Nikon D5, Nikon D850, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII. De camera’s van Nikon gebruik ik graag omdat deze hele mooie beelden maken bij weinig licht en ze 2 kaartsloten hebben. Elke foto wordt als RAW opgeslagen op twee aparte geheugenkaarten, in geval van een storing op een kaartje heb ik altijd een backup op een 2de kaart.

Worden alle foto’s nabewerkt?

Een vraag die mij veel wordt gesteld. Ja, alle foto’s worden bewerkt. Na het maken van de opnames wordt als eerste een selectie gemaakt. Deze selectie wordt per stuk bewerkt in Adobe Photoshop Lightroom en in Photoshop CC. Hiernaast gebruik ik soms nog andere programma’s om het beste uit de beelden te halen.

Meer foto’s van evenementen?

Kijk hier voor meer foto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium of klantendag.

Ook een fotograaf nodig? Neem contact met me op via het contactformulier of bel. Ik denk, ook vooraf, graag mee.