In Rotterdam mocht ik onlangs een zakelijke bijeenkomst fotograferen. De bijeenkomst vond plaats in de Onderzeebootloods. Als eventfotograaf ben ik op veel verschillende locaties geweest, gek genoeg had ik nog niet eerder bij de De Onderzeebootloods in Rotterdam gefotografeerd. Het gebouw staat op het voormalige RDM terrein. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is nu ruimte voor evenementen tot 5.000 bezoekers. Het is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

André Kuipers fotograferen

Mijn opdracht was om een reportage te maken van alle onderdelen van het evenement. Het was een dag voor leveranciers van het organiserende bedrijf. Het programma bestond uit sprekers van het bedrijf en specialisten uit verschillende vakgebieden, één van de sprekers was astronaut André Kuipers. Ik heb hem meerdere keren als spreker gefotografeerd maar het blijft fascinerend om zijn beelden van de aarde te zien.

Fotograferen op een evenement

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mijn apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

Nikon D5, Nikon D850, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII. De camera’s van Nikon gebruik ik graag omdat deze hele mooie beelden maken bij weinig licht en ze 2 kaartsloten hebben. Elke foto wordt als RAW opgeslagen op twee aparte geheugenkaarten, in geval van een storing op een kaartje heb ik altijd een backup op een 2de kaart. Verder gebruik ik meerdere Profoto flitsers om met name de sprekers op het podium mooi uit te lichten. De Profoto A1 flitsers staan op een statief aan de zijkant van het podium en worden “getriggerd” met een Profoto Air-trigger.

Kijk hier voor meer foto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium of klantendag. Wil je meer informatie? Stuur me een berichtje, ik denk, ook vooraf, graag mee.

Meer blogs over eventfotografie in Rotterdam