Voor Refresco mocht ik hun jaarlijkse Supplier Day fotograferen. Dit keer vond het evenement plaats in het Hulstkampgebouw in Rotterdam. Een dag vol met presentaties maar vooral bedoeld om te netwerken met de zakelijke contacten.

Catching Moments

Mijn opdracht bestond uit het vastleggen van alle sprekers en een sfeerimpressie van de hele dag. Zo’n dag begint voor mij dan voordat de genodigden binnenkomen. Allereerst worden de laatste details besproken om niet voor verrassingen te komen staan. De eerste foto’s worden gemaakt van aangeklede maar nog lege ruimtes. Hierna volgt de ontvangst van de deelnemers. Gedurende de dag fotografeer ik alle sprekers. Ik probeer met verschillende objectieven en standpunten veel afwisseling te krijgen in de foto’s. Ik gebruik bijvoorbeeld een super-groothoek om een mooi overzicht te maken van een zaal of hal en een macro-objectief om foto’s van mooie gerechtjes te maken. Om zoveel mogelijk “echte” momenten vast te leggen maak ik gebruik van een telelens. Ik kan op die manier spontane beelden maken.

Evenementenfotograaf

Buiten de foto’s die gevraagd worden probeer ik altijd nog iets meer te leveren. Als ik op een event aanwezig ben ga ik op zoek naar nog wat andere foto’s. Dit kunnen leuke details zijn, mooie aankleding of foto’s van de locatie vanuit verrassende standpunten. Ik zie dat dergelijke beelden vaak wordt ingezet als promotie voor het volgende evenement. Op die manier probeer je nog iets meer te leveren dan het gebruikelijke.

 

Ook een fotograaf nodig voor uw evenement, congres of klantendag? Stuur een mail naar info@studiodijkgraaf.nl