Het leuke van het vak fotograaf is dat je op héél veel verschillende plekken aan het werk bent. Als ik denk aan de afgelopen maanden dan was dat zeer uitlopend. Van een basisschool tot een hospice en van een bestuurskamer naar een operatiekamer.

Onlangs mocht ik fotograferen tijdens een congres “leraren maken het verschil” in het Beatrixtheater in Utrecht. Dit congres werd georganiseerd door Dyade en Denk Producties. Voor de organisatie moest ik een beeldverslag maken van het hele programma. Dat begint in alle vroegte met het vastleggen van de opbouw, de registratie van de deelnemers en de stands van de sponsoren. Hierna begon het programma in de theaterzaal. De dagvoorzitter was Art Rooijakkers. Sprekers waren o.a. Remco Claassen Jim Stolze en Diederik Jekel.

Waar worden de foto’s voor gebruikt?

Met een link kan iedereen nagenieten van de dag. Daarnaast worden de beelden gebruikt in artikelen op de website, Facebook en gebruikt voor de aankondiging voor het volgende event. Met name voor dit doel is het goed om mooie en afwisselende foto’s te hebben.

Foto’s in een theaterzaal

Als fotograaf kom ik geregeld op een evenement waar het licht op het podium maar zozo is. Soms kun je met de mensen van de techniek overleggen om er iets meer, minder of ander licht op te zetten. Meestal is de verlichting een vast gegeven en zul je het ermee moeten doen. Voor die gevallen heb ik “eigen licht” bij me. Dit zijn portable flitsers die op een statief verdekt opgesteld staan en waarmee je heel subtiel kan inflitsen. In de praktijk merk je daar nauwelijks iets van, maar het geeft net even dat professionelere eindreslutaat.

Ook op zoek naar een fotograaf voor uw event, congres of studiedag? Ik denk graag mee. Mail of bel 010-5210105

Kijk hier voor meer foto’s van evenementen meer blogs.