Voor Wetlands International mocht ik laatst een driedaags event vastleggen. Het programma begon met een bezoek aan de Marker Wadden, hierna een dagvullend congres bij Deltares in Delft en een afsluiting met workshops en een tocht door de Rotterdamse haven. Een hele afwisselende opdracht waarbij ik op plekken ben geweest waar je normaal gesproken niet gauw terecht komt.

Evenementenfotograaf Lelystad

Het programma begon voor alle deelnemers in Lelystad. Dit is de vaste plaats van het schip Abel Tasman. De vaartocht ging vanaf de Bataviahaven naar de Marker Wadden. Dit eiland is een natuurgebied in ontwikkeling. De natuureilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project is een initiatief van meerdere partijen zoals Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten en draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een recreatie-eiland.

Evenementenfotograaf Delft

De tweede dag werd gevuld met presentaties en workshops bij Deltares in Delft. De deelnemers kregen hier ook een rondleiding. Mijn taak was om alle sprekers vast te leggen, de sfeer, details en foto’s tijdens de rondleiding.

Evenementenfotograaf Rotterdam

Het event werd afgesloten met een vaartocht door de Rotterdamse haven op het schip de Nieuwe Maze van het Havenbedrijf.

Eventfotograaf

Voor mij de taak om een impressie te maken van de bijeenkomsten. Een deel van de foto’s is o.a. gebruikt op de website van Wetlands. Verder werden foto’s gebruikt op de site van Deltares. Opnames die ik maak zijn overzichtsfoto’s, alle sprekers vanuit verschillende hoeken en de bezoekers. Hiernaast schiet ik ook veel details zoals de aankleding, eten/drinken en bijvoorbeeld banners met het logo van de organisatie. Veel van dit soort foto’s kunnen later door de opdrachtgever ook gebruikt worden voor een aankondiging van een ander evenement. Als fotograaf kruip ik in de huid van de opdrachtgever om al die foto’s te maken waar direct of later behoefte aan is.

Social-media en uw event

Foto’s die ik maak van een evenement worden snel afgeleverd. De beelden kunnen dan op de website van de opdrachtgever geplaatst worden. Ook word ik soms gevraagd al foto’s te leveren terwijl het event gaande is t.b.v. social-media. Tussen de presentaties door maak ik een selectie van relevante foto’s. Ik bewerk ze en lever ze in het juiste formaat aan. Op deze manier hoeft de organisatie hier niet aan te denken en zijn er snel professionele foto’s beschikbaar voor bijvoorbeeld Twitter, LinkedIn en Facebook.

Meer foto’s

Kijk hier voor meer foto’s van een zakelijke bijeenkomst, congres, symposium en klantendag.