Voor een internationale organisatie heb ik de fotografie verzorgd van hun 2-daagse conferentie in Rotterdam. De zakelijke bijeenkomst vond plaats in het Nhow hotel aan Wilhelminakade. Het Nhow is een hotel, gericht op de zakelijke markt met een aantal grote zalen, bestemd voor een congres, symposium of andere zakelijke bijeenkomst. Deze conferentie was verspreid over verschillende ruimtes, het plenaire gedeelte vond plaats in de The Loft.

Eventfotograaf

Mijn opdracht was een reportage te maken met sfeerbeelden van het evenement. Foto’s van de sprekers, deelnemers en interactie tijdens de workshops. Geleverde foto’s worden gebruikt voor op de website. Buiten de foto’s die op “het lijstje” staan probeer ik altijd nog iets meer te leveren. Als ik wat langer op een event aanwezig ben, ga ik op zoek naar nog wat ander beeld. Dit kunnen leuke details zijn, mooie aankleding of foto’s van de locatie vanuit verassende standpunten. Ik zie dat dergelijk beeldmateriaal heel vaak wordt ingezet als promotie voor bijvoorbeeld het volgende evenement. Op die manier probeer je nog iets meer te leveren dan het gebruikelijke.

Technische uitdagingen voor de eventfotograaf

Tijdens een evenement zijn de lichtomstandigheden vaak niet ideaal. Als fotograaf moet je goed om kunnen gaan met weinig licht en ook met “lelijk” licht. Tijdens een evenement maak ik vaak gebruik van kleine losse flitsers die ik “off-camera” gebruik. Zo kan ik het licht naar mijn hand zetten. Doordat de flitser niet op de camera staat maar op een eigen statief, krijg je foto’s die natuurlijker verlicht zijn. Verder werk ik met professionele apparatuur waarmee ik kan fotograferen bij weinig licht. Aan het einde van deze dag was er een rondleiding door het ziekenhuis. Ik heb gebruik gemaakt van 2 camera’s met 2 verschillende objectieven, één met een telelens en één met groothoek. Ik kan hiermee snel afwisselende foto’s maken.

Ook op zoek naar een fotograaf voor uw congres, conferentie of symposium?

Bel vrijblijvend, ik denk graag met u mee. Bel 010-5210105 of stuur een berichtje.