Als fotograaf kom ik regelmatig in het Westland, mijn klanten zijn daar vooral te vinden in de glastuinbouw. Een bedrijf waar ik al meerdere keren voor heb mogen fotograferen is Zyon. Dit is een familiebedrijf wat al meer dan 40 jaar werkzaam is in de verkoop bloemen, planten en geschenkartikelen. Verkoop gebeurt aan retailketens in heel Europa. Zyon is onderdeel van Floral Trade Group. Deze groep bestaat uit meerdere zelfstandige bedrijven met ieder zijn eigen klantfocus.

Foto’s voor de website

Mijn laatste opdracht voor Zyon maakte ik in hun vestiging in Naaldwijk, Honselersdijk en Rijnsburg. Er zijn foto’s gemaakt voor de website. Foto’s waren bedoeld ter illustratie op de verschillende pagina’s.

Portretten op locatie

Voor deze foto-opdracht was het de bedoeling om op de verschillende locaties in het Westland en daarbuiten heel veel portretfoto’s te maken van personeelsleden in actie. Naast de gebruikelijke portretfoto’s voor bijvoorbeeld de contactpagina hebben we vooral veel opnames gemaakt van personeel op de werkvloer. Bij dit bedrijf zijn dat foto’s in het magazijn en foto’s op de inpakafdeling. Maar ook foto’s bij het inladen op een dock en op verschillende kantoren.

Foto-wensenlijstje opdrachtgever

Om zo efficiënt mogelijk te werken is het verstandig om vooraf een wensenlijstje te maken.  Ook op deze dag in het Westland heeft mijn opdrachtgever een overzicht gemaakt met foto’s die gemaakt moeten worden. Als dit lijstje er in een voorbespreking is kun je ook goed inschatten hoeveel tijd er nodig is om alle opnames te kunnen maken.

Welke apparatuur?

Om een opdracht als deze uit te voeren neem ik voor alle zekerheid veel mee. Allereerst uiteraard de camera en verschillende objectieven. Een groothoek voor de overzichten, een tele voor de portretten en een macro voor de close-ups. Daarnaast is het licht en dan met name, de kleur van het licht, een uitdaging. In veel ruimtes heb je te maken met verschillende lichtbronnen. Als eerste het daglicht wat door de ramen naar binnen komt. Daarnaast LED-verlichting op de kantoren en TL en halogeenverlichting in de magazijnen. Om het licht goed in balans te brengen werk ik met flitsers van Profoto, de B1x als hoofdverlichting en A1 als invulflitsers.

Kijk hier voor meer blog-berichten.

Fotograaf in het Westland nodig? Voor meer informatie, stuur gerust een email. Ik denk ook vooraf graag mee.