Voor Hello Fresh mocht ik een aantal klantendagen fotograferen. Klanten worden voor deze dagen uitgenodigd om bij een leverancier van Hello Fresh op het bedrijf te kijken. Geïnteresseerden kunnen met eigen ogen zien hoe de paprika’s of de witlof gekweekt wordt. Na een rondleiding wordt een diner verzorgd. In de maaltijden wordt uiteraard gebruik gemaakt van eigen producten van de kwekers.

Eventfotograaf

Als eventfotograaf loop je met de gasten mee tijdens de rondleidingen. Het leuke van een opdracht als deze is dat je er zelf ook veel van opsteekt. Met name de manier waarop witlof gekweekt wordt was voor mij nieuw.

Fotograferen evenement

Voor het maken van foto’s tijdens een event neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

2 Nikon camera’s, verschillende objectieven zoals groothoek, macro en teleobjectief, meerdere flitsers en voldoende backup-apparatuur. De groothoek die ik gebruik is een 2.8/14-24mm. Het leuke van zo’n objectief is dat je in een kleine ruimte er veel “op krijgt”. In een smal gangpad van een kwekerij kun je naast de producten die er groeien ook bijvoorbeeld de medewerkers fotograferen die er uitleg geven aan de bezoekers. Het tele-objectief wat ik gebruik is een 2.8/70-200mm VRII, met dit objectief kun je op afstand veel spontane momenten vastleggen. Doordat het lichtsterk is kun je er ook mee fotograferen als er weinig licht is.

Ook een fotograaf nodig voor uw evenement of bijeenkomst? Neem vrijblijvend contact op, ik denk graag mee.