Voor Polyplastic in Rotterdam ben ik gevraagd als fotograaf om de opening van hun nieuwe bedrijfspand te fotograferen. In de middag was er het officiële gedeelte waar burgemeester Ahmed Aboutaleb de genodigden toesprak. Hierna was er de gelegenheid om het nieuwe pand te bekijken. In de avond was er een personeelsfeest met verschillende artiesten.

Voor het bedrijf heb ik een online-album gemaakt. Alle bezoekers krijgen een link zodat zij gemakkelijk naar de gemaakte foto’s kunnen kijken. De foto’s zijn ook te delen met andere en kunnen worden gedownload.

Eventfotograaf

Als fotograaf kom ik veel op evenementen en is het een specialisme geworden. Evenementenfotografie is een “tak van sport” waar veel fotografie-elementen bij elkaar komen. Zo moet je bijvoorbeeld de techniek goed onder de knie hebben. Zelden is het licht ideaal en moet je hiermee om kunnen gaan. Het ene moment sta je buiten in de felle zon, het andere moment in een bedrijfshal waar alleen wat sfeerverlichting is. Verder moet je goed met mensen kunnen omgaan en snel kunnen reageren als er iets gebeurt. Belangrijk is om vooraf goed het programma te kennen. Op een event zorg ik ervoor dat ik ruim op tijd ben, ik kan dan met de organisatie de details van het programma doornemen. Er zijn nog wel eens verassingen als confettikanonnen, balonnen, speciale artiesten, wel zo fijn als ik daar als fotograaf van op de hoogte ben.

Professionele foto’s maken met professionele apparatuur

Voor het maken van foto’s tijdens een bedrijfsfeest neem ik voor alle zekerheid veel van mij apparatuur mee. Om een idee te geven van wat ik bij deze opdracht bij me had, hieronder voor de liefhebber een klein lijstje.

2 Nikon camera’s, verschillende objectieven zoals de AF 2.8/14-24mm, AF 2.8/24-70VR en de AF 2.8/70-200VRII. De camera’s van Nikon gebruik ik graag omdat deze hele mooie beelden maken bij weinig licht en ze 2 kaartsloten hebben. Elke foto wordt als RAW opgeslagen op twee aparte geheugenkaarten, in geval van een storing op een kaartje heb ik altijd een backup op een 2de kaart. Hiernaast gebruik ik meerdere flitsers die op verschillende plekken in de ruimte staan. Als ik alleen een flitser op de camera gebruik geeft dat wat “saaier” licht, met extra zij of tegenlicht worden de beelden wat spannender.

Kijk hier voor meer eventfoto’s