Als fotograaf maak ik veel portretfoto’s in de studio. Hiernaast maak ik regelmatig portretfoto’s op locatie. Dit kunnen portretten zijn in een werksituatie zoals op een kantoor of op een bouwplaats maar ook op een operatiekamer of laboratorium. Deze foto’s zijn vaak bedoeld voor bij een publicatie in een magazine of bij een artikel op een website. Het maken van dit soort portretten is erg leuk om te doen, in samenwerking met de opdrachtgever zoek je naar een geschikte achtergrond die o.a. het best bij het artikel past.

Portretfoto’s op locatie met studiolicht

Portretfoto’s kunnen ook bedoeld zijn voor het “smoelenboek”. Veel bedrijven hebben op hun website een pagina “onze mensen” of “ons team”. Hiervoor zijn dan portretfoto’s nodig en dan het liefst een pagina waarbij alle foto’s in dezelfde stijl zijn gemaakt.

Voor notariskantoor Hermans en Schuttevaer in Utrecht maak ik al een aantal jaren de foto’s van alle personeelsleden. 1 of 2 keer per jaar zet ik een mobiele studio neer in het kantoor en fotografeer ik de nieuwe medewerkers en verder, wie er zin heeft in een nieuwe foto. Foto’s die gemaakt worden zijn meteen te zien op een laptop en er kan direct een keuze gemaakt worden.

En dan bewerken

Ook al blijven veel foto’s op de website klein, toch wordt elke foto nauwkeurig bewerkt. Bij bewerken kun je denken aan; een witte achtergrond bij alle foto’s 100% wit maken, reflecties op de huid weg halen en stofjes verwijderen.

Programma’s die gebruikt worden zijn Adobe Photoshop en Adobe Lightroom

Er wordt heel vaak gevraagd of ik iemand wat kilootjes lichter kan maken en een wat slankere taille kan geven. Of ik dit ook werkelijk doe kan ik niet zeggen, dit valt onder het beroepsgeheim đŸ˜‰

Meteen een afspraak maken? Ik wil graag meedenken hoe we het kunnen aanpakken. Stuur me gerust een bericht.