In de fotostudio nabij Rotterdam doe ik regelmatig productfotografie. Zeker na het uitbreken van de Coronacrisis zijn er meer bedrijven gestart met een eigen webshop. Misschien wel het belangrijkst om producten online te verkopen is goede productfotografie. Voor een klant die de producten niet “live” kan zien is goed beeldmateriaal essentieel.

Packshots

Voor een webshop uit Rotterdam maakte ik onlangs alle foto’s van hun productlijn ventilatoren. Deze productfoto’s worden gebruikt in hun eigen webshop en o.a. Bol.com. Een belangrijke eis aan de foto’s is dat elk product van meerdere kanten wordt gefotografeerd. Voorzijde, zijkant en achterzijde. Verder volgen foto’s van wat details en eventuele toebehoren.

Fotografie en nabewerking

De belichting van producten is zelden hetzelfde. De ventilatoren hebben glimmende onderdelen, hierdoor heb je snel last van reflecties. Deze producten zijn allemaal verlicht met softboxen. Dit licht heeft een zacht karakter en geeft zachte reflecties en schaduwen. Alle producten worden tegen een witte achtergrond gefotografeerd. De opnames gaan vanuit de camera direct naar een laptop. Op het scherm is meteen goed te zien of licht en scherpte in orde zijn. Na het maken van de foto’s begint de nabewerking, bij productfotografie een onderdeel wat veel tijd vergt. Iedere opname wordt volledig uitgesneden en tegen een 100% witte achtergrond geplaatst. Vlekjes, vingerafdrukken en andere oneffenheden worden verwijderd. Tenslotte worden foto’s opgeslagen in hoge en webresolutie. De bestanden worden verstuurd via WeTransfer.

Productfoto’s laten maken

Ook op zoek naar een fotostudio in de omgeving van Rotterdam voor het maken van uw productfoto’s? Stuur een berichtje of bel, ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken. Twijfel? Graag maak ik vrijblijvend wat proefopnames van uw product. Wat betreft de kosten, ik maak vooraf altijd een prijsopgave zodat je nooit voor verassingen komt te staan.

Fotostudio voor Productfotografie

Check mijn pagina voor meer productfotografie van verschillende producten. Gemaakt in de studio of op locatie.