Voor de Fresh-Source groep in Barendrecht heb ik laatst de productfotografie verzorgd, deze productfoto’s zijn gemaakt volgens de GS1 norm. Een GS1 barcode is als een wereldwijd paspoort voor een product. Op de website van GS1 staat het mooi verwoord; Met GS1 datapools delen fabrikanten en groothandels eenvoudig actuele, volledige en éénduidige productinformatie met hun afnemers.

Productfoto’s op locatie

Als het om veel producten gaat is het soms gemakkelijker om de productfoto’s op locatie te maken. Ook deze opdracht heb ik op locatie gemaakt. De “mobiele” studio heb opgezet in een ruimte tussen het kantoor en het magazijn. Alle verse producten konden rechtstreeks uit het magazijn gefotografeerd worden. Voor het fotograferen van kleine producten is een ruimte van ca. 4×4 meter prima. De opnames maak ik met een camera met een resolutie van ca. 50 miljoen pixels. De foto’s zijn direct te zien op een laptop. Op die manier kunnen we goed beoordelen of alles goed staat en kan de opdrachtgever gemakkelijk meekijken. De eerste opname kost altijd de meeste tijd. Positie bepalen, licht goed neerzetten, licht meten, proefopnames maken. Zodra de eerste goed is volgen de andere. Als er niet veel veranderd aan het formaat van de producten en of de materialen kan dat snel gaan.

Productfoto’s nabewerken volgens GS1 norm

Na de shoot worden de meest geslaagde opnames bewerkt in Photoshop. Hierin worden de foto’s gecorrigeerd op kleur en de uitsnede aangepast. Verder worden soms  storende reflecties en stofjes verwijderd. Als de foto’s aan de GS1 norm moeten voldoen worden deze o.a. volledig vrijstaand gemaakt en als TIFF-bestand opgeslagen.

Productfoto’s of packshots

Ook op zoek naar een productfotograaf in Barendrecht voor het maken van uw productfoto’s? Stuur een berichtje of bel, ik denk graag mee hoe we dit gaan aanpakken. Twijfel? Graag maak ik vrijblijvend wat proefopnames van uw product.